GYIK

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mennyi idő amíg a megrendelt termékem kézhez vehetem?

Termékeink nagy része kézimunka, ezért megrendelés esetén a termék szállítása előtt 2-3 munkanapra lesz szükség elkészítésükre. Ezután a csomag általában 15-43 üzleti nap alatt megérkezik.

A megrendelést követően a szállítási igazolás megerősítésre kerül?

Miután a rendelési tranzakció elkészült, egy megerősítést küldünk Önnek e-mailben.

Hogyan használhatom a kedvezmény kódot?

A kedvezmény kódot beírhatja a fizetési folyamat során. A fizetési oldalon a kosárelemek alatt egy kedvezmény kódot tartalmazó doboz lesz, csak adja meg a kupon kódját, majd kattintson az Alkalmaz gombra. * A kedvezményt nem lehet alkalmazni, miután a megrendelést már benyújtottuk. A kedvezménykódot a fizetés előtt alkalmazni kell. * A Kedvezmény kódok csak egy alkalommal használhatók ügyfélenként.

Rendeltem több tételt, miért kaptam még csak egyet meg?

Több gyártóhelyünk van, amelyek közül néhány csak az egyes elemek létrehozására összpontosít.

Emiatt előfordulhat, hogy nem egyszerre kapja meg a rendelt termékeket, ha két különböző helyről érkeznek a termékek. Így biztos lehet benne, ha nem egyszerre érkeznek a rendelt termékek, a rendelés többi eleme úton van!

Hogyan tudok kapcsolatba lépni Önnel?

Kapcsolatfelvételi űrlapunk weboldalunkon található, amely lehetővé teszi számunkra, hogy üzenete közvetlenül eljusson hozzánk. Ellenkező esetben kapcsolatba léphet velünk az info@naturekszer.com e-mail címen vagy a +36 30 5788318 telefonszámon.

Hogyan követhetem nyomon a csomagomat?

Ingyenes szállítási szolgáltatásunk általában nem tartalmazza a csomag nyomonkövetési opciót. Azonban általában admin nyomonkövetéssel, ha a csomag lényegesen lenyomozható. Lépjen velünk kapcsolatba, ha bármilyen aggodalma van.

Ha fizetett szállítást választott, akkor nyomonkövetési számot fog kapni.

Külföldre szállít?

Igen! Biztosítani szeretnénk, hogy mindenki képes legyen befogadni termékeinket.

Nem kaptam meg, vagy nem vagyok elégedett a termékemmel. Hogyan tudok megoldást találni?

Azt szeretnénk, hogy minden ügyfél elégedett legyen a vásárlással. Ha 60 üzleti napon belül nem kapta meg a terméket, boldogan keresünk megoldást, vagy 100%-ban visszatérítjük a termék árát. Ha nem elégedett a termékkel, 15 munkanapon belül visszaküldheti saját postaköltséggel a 3300 Eger, Tetemvár utca 2 címre, Williams Eszter névre teljes pénzvisszafizetési garanciával, nem beleértve a visszáru postaköltségét. Az ügyfelek kapcsolatba léphetnek velünk a következő címen: info@naturekszer.com vagy a +36 (30) 578 8318 telefonszámon. Telefonos ügyfélszolgálat: H-P 8:00-12:00

Mi van, ha el szeretném törölni a rendelésemet?

A legtöbb terméket 6-8 órán belül feldolgozzuk. Ha bármilyen okból szeretné megszüntetni a megrendelését, kérjük, írjon nekünk 24 órán belül az info@naturekszer.com címre. 

Hogyan lehet fizetni?

Elfogadunk bankkártyás fizetést: MasterCard, Visa, American Express, Discover, PayPal. Valamint elfogadunk még banki átutalást, vagy direkt bankbetétet az OTP Bankban vezetett számlánkra.

Van-e valódi boltjuk valahol?

Jelenleg csak online boltunk van.

Mi van akkor, ha még mindig segítségre van szükségem?

Ez az, amiért itt vagyunk. Hívjon minket a +36 30 578 8318 telefonszámon, vagy lépjen velünk kapcsolatba e-mailben az info@naturekszer.com címen vagy írjon nekünk facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/Naturekszercom