A CSAKRÁKRÓL

Egy csakra karkötő lehet sokféle anyagból készítve, de a színek nagyon fontosak. A csakrák mindegyike színes - ibolya / fehér, indigó, világos kék, zöld / rózsaszín, sárga / barna, narancs és vörös.

A csakra karkötők egyetlen lényeges tulajdonsága, hogy viselője megérti jelentőségüket. Nem minden szivárvány színű karkötő csakra karkötő, de az így színezett karkötők csakra karkötőként viselhetők, és ezáltal elérhetik a tervezett kiegyensúlyozó és gyógyító hatásokat.RÖVID ÚTMUTATÓ A CSAKRÁKHOZ

1. GYÖKÉR CSAKRA
Színe: vörös
Hely: a gerinc alapja
Aktiválja: a pénzügyi függetlenséget, biztonságot, kapcsolatunkat szüleinkkel, az ősi bizalmat, a földhöz való tartozás érzését, segíti vágyaink megvalósulását. A vöröst a melegséggel kapcsoljuk össze mert az elektromágneses spektrumban az infravörös mellett helyezkedik el. A szenvedély, az életerő, a szexualitás és az erő színe. Határozottá, magabiztossá teszi viselőjét, erősíti az akaraterőt, önbizalmat ad.
Kiegyensúlyozza a fáradtság, hátfájás, depresszió, hideg kezek és lábak érzését.

Nézd meg ékszereinket!

2. SZAKRÁLIS CSAKRA
Szín: narancssárga
Hely: köldök alatt
Aktiválja: miként viszonyulunk a pénzhez, segít megteremteni az érzelmi egyensúlyt , jellemzi az ősi érzelmeket, áramlást az élettel, az érzékiséget, az intimitást, a kreativitást, rácsodálkozást, a lelkesedést. Ehhez a színhez kapcsolódik még a szexualitás és a termékenység is, akárcsak a vöröshöz. A narancssárga egyértelműen az öröm színe, és elég erővel rendelkezik ahhoz, hogy szabadságra és mozgásra ösztönözzön bennünket. Fokozza az életkedvet, a kíváncsiságot, az optimizmust és a kreativitást. Erősíti az önbizalmat és a kezdeményezőkészséget, jóságra és nemességre sarkall. Serkenti a nemi vágyat, fokozza a szexuális kisugárzást. A jóléttel is összefüggésbe hozzák.
Kiegyensúlyozza az alkohol és kábítószerrel való visszaélési problémákat, kiegyensúlyozza a depresszió, allergia, gombás fertőzések, vizelési és szexuális problémákat.

Nézd meg ékszereinket!

3. NAPFONAT CSAKRA
Színe: sárga
Helye: felső has, gyomor területe
Aktiválja személyiségünk kibontakoztatását, önmagunk felvállalását, intuíciónk működtetését, az élmények és az érzelmek feldolgozását, "nem"-et mondás képességét, a személyi befolyás és hatalom, erő megélését. A nap színe és természete révén meleget és lelkesedést sugároz. Aktivizálja a testet és a lelket, új ötleteket és új gondolatokat szül. A vidámság, a gondtalanság, a boldogság és az életöröm színe. Viselőjét felvidítja, erősíti önbizalmát, növeli a bátorságot és a tettrekészséget. Jó hatással van az ítélőképességre, és segíti a tisztánlátást. Pozitív gondolkodásra késztet. Igen hatásos a félelmek, fóbiák, érzelmi zavarok, illetve a depresszió kezelésében. Javítja a koncentrációt, ezért tanuláskor, vizsgák előtt érdemes sárga dolgokkal kell körülvenned magad.
Kiegyensúlyozza az emésztési problémákat, cukorbetegséget, székrekedést és a memóriavesztést.

Nézd meg ékszereinket!4. SZÍV CSAKRA
Színe: zöld vagy rózsaszín
Helye: a mellkas közepén, a szív felett
Kiegyensúlyozza: harmóniát teremt, kibontakoztatja a szív tulajdonságait, úgy mint a szeretet, együttérzés, jószívűség, önzetlenség, odaadás, gyógyítás és a megújulás képességét. A zöld szín a spektrum közepén található, és - talán ebből fakadóan is - a harmónia, az egyensúlyi állapot hozható kapcsolatba vele. A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szüntetheti őket. Helyreállítja a harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát. A rózsaszín a szépség, szerelem, szeretet és együttérzés színe, mely csökkenti a feszültséget, kimerültséget, és javítja az önbecsülést. Segít, hogy megszabadulhassunk belső görcseinktől és a túlzott kötelezettségektől. A szeretet, az öröm, a belső béke csakrája.
Kiegyensúlyozza a szív- és légzési problémákat, magas vérnyomást, izomfeszültséget.

Nézd meg ékszereinket!

5. TOROK CSAKRA
Színe: kék
Helye: torok
Aktiválja: a kommunikációt, a hallgatás és a beszéd egyensúlyát, a kreatív önkifejezést, a nyitottságot, a közel és távol látást, a függetlenség, inspiráció, a lét finomabb síkjai felé vezető utat mutatja meg. A kék a spektrum hideg végénél található. A természet birodalmában ez a szín a végtelen ég színe. A kék a béke és nyugalom érzetét kelti, ezért nagyon jól illik meditációs termekbe, vagy olyan helyiségbe, ahol relaxáció folyik. Elégedettséget kölcsönöz, nyugtató, lazító és csillapító hatású, segít leküzdeni a félelmet, tisztává varázsolja a gondolatokat, és fokozza a kreativitást, megnyugtatja az idegeket, koncentrálásra késztet.
Kiegyensúlyozza a pajzsmirigy és hormonális problémákat, a menopauzát és a hangulatváltozásokat.

Nézd meg ékszereinket!

6. HARMADIK SZEM CSAKRA
Színe: indigo
Helye: homlok, a szemek között
Kiegyensúlyozza az intuíciót, képzelőerőt, döntési képességet, pszichikai képességeket, a tanulási nehézségeket és alvászavarokat. A spektrum színei között a lila a legrövidebb, ugyanakkor a lilának van a legnagyobb energiája. A lila színhez kapcsolódó gyógyító minőségek a fizikai és spirituális megerősödés. Erősíti a meditáció hatását, ösztönzi az inspirációs képességeket. Ideális szín a belső megtisztuláshoz. Az élet értelmének a felismerését jelenti, a gyógyító erő, a misztika szimbóluma. Az indigó szín felnyitja a spirituális érzékelést és az extázist, az elragadtatás érzését hozza elő. Segít, hogy a spirituális élet mélyebb rejtelmeivel kapcsolatba kerüljünk. Az intuíció és a felismerés területén van hatalmas szerepe.

Nézd meg ékszereinket!

7. KORONA CSAKRA
Színe: ibolya
Helye: a fej teteje
Aktiválja a lelki kapcsolódást, a spiritualitást, a lelki és szellemi egységet, a spiritualitást és a tudást.
Kiegyensúlyozza a fejfájást, mentális betegségeket, szenilitást és a koordináció hiányát.

A Lávakövekről: a bazalt és az egyéb vulkanikus kőzet- típusok, mint az andezit és a dácit, olyan sziklák, amelyek akkor alakulnak ki, amikor a vulkánok magmát (lávát) bocsátanak ki a föld felszínére és a magma lehülésével ezek a kőzetek megszilárdulnak. Az aromaterápia jótékony hatását az emberiség régóta ismeri. A lávagyöngyök porózusak és felszívják az Ön által választott illóolajat.

Egy csepp illóolajat javasolt csepegtetni egy-egy fekete lávagyöngyre. Az illat egy napig tart, ha nem tovább. Használhatja bármely kedvenc illóolaját.

A lávagyöngyök elasztikus gumiszálra vannak felfűzve és egy átlag csuklóra jól illenek.

Hossz: ~ 19cm

Anyaga: természetes kövek, szintetikus borostyán

Nézd meg ékszereinket!